تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان علمی و آدرس shegeftish.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. با تشکر فراوان
بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 26
بازدید هفته : 107
بازدید ماه : 192
بازدید کل : 7732
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1
<-PollName->
<-PollItems->
زحل
زحل ششمین سیاره ی منظومه ی شمسی است شهرت این سیاره ی گازی شکل ، بیشتر به دلیل حلقه ی زیبایی است که دور آن را احاطه کرده اند زحل دومین سیاره ی بزرگ منظومه ی شمسی پس از مشتری و800 برابر بزرگ تر ازکره ی زمین است که آن را از روی زمین با چشم غیر مسلح هم می توان دید.
قسمت اعظم زحل از گاز های هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و در سطح آن هیچ عنصر جامدی پیدا نمی شود احتمالا گاز های لایه های میانی بر اثر فشار فوق العاده ی نیروی جاذبه به حالت مایع و در هسته به صورت جامد در آمدند چگالی این سیاره ی غول پیکر کمتر از چگالی آب است به طوری که اگر بتوان آن را در داخل اقیانوسی بزرگ انداخت ، حتما روی آب خواهد ماند.
در بین تمامی سیارات منظومه ی شمسی ، زحل جلوه ای خاص دارد و این ویژگی را مدیون حلقه های زیبایی است که دور آن فرا گرفته است تا مدت ها تصور بر این بود که تنها زحل دارای چنین حلقه هایی است ولی بعد ها حلقه های اورانوس و مشتری نیز کشف شدند . حلقه های زیبای زحل را می توان با تلسکوپ های معمولی هم از روی زمین مشاهده کرد این حلقه ها از قطعات ریز سنگ و یخ تشکیل شده اند که با سرغت فوقالعاده ای دور سیاره در حال چرخش اند . دلیل درخشانی حلقه های زحل وجود قطعات یخ در این حلقه ها است که نور خورشید را بازتاب می دهند.
در 1675 میلادی اختر شناس ایتالیایی به نام جووانی دومینیکو کاسینی کشف کرد که حلقه ی زحال از دو حلقه ی جدا از هم تشکیل شده است دانشمندان دلیل این جدایی را کشش گرانشی قمر غولپیکر تیتان می دانند مطالع هی بعدی نشان داد که در اطراف زحل 5حلقه ی دیگر هم وجود دارد . پهنای کل این حلقه ها به چهار صد هزار کیلومتر می رسد در حالی که ضخامت آنها کمتر از یک کیلومتر است.
زحل حدود 30قمر دارد که تا کنون 18 قمر آن نام گذاری شده اند . بزرگ ترین قمر زحل تیتان نام دارد که پس از گانمیده ی مشتری ، دومین قمر بزرگ منظومه ی شمسی است . قطر تیتان بیش از 5000 کیلومتر و بزرگ تر از سیاره ی عطارد و پلوتو است اتمسفر تیتان از گاز متان و کمی نیتروژن و آرگون است . از آنجا که با تابش نورخورشید به گاز متان ،نور نارنجی رنگی از این گاز تولید می شود سطح تیتان همواره به رنگ نارنجیو روشن دیده می شود.
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط شفا | لينک ثابت |دو شنبه 28 آذر 1390برچسب:,