تبادل لینک هوشمند برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان علمی و آدرس shegeftish.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. با تشکر فراوان
بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 49
بازدید هفته : 185
بازدید ماه : 270
بازدید کل : 7810
تعداد مطالب : 73
تعداد نظرات : 8
تعداد آنلاین : 1
<-PollName->
<-PollItems->
ماری کوری
کشف آثار رادیو اکتیو اورانیوم در سال 1896 به وسیله ی یک دانشمند فرانسوی به نام «آنتوان هانری بکرل» ماری و پیر کوری را به تحقیقات بیشتر در این زمینه و علل این پدیده ترغیب کرد و ادامه این تحقیقلت پس از شش سال به کشف عنصر ناشناخته ای به نام «رادیوم» انجامید .پیر و ماری کوری این عنصر ناشناخته و پردازش را که عامل اصلی خاصیت رادیو اکتیو اورانیوم است ،ابتدا «پولیوم» نام نهادند و سپس آن را به «رادیوم » تغییر دادند . گفتنی است که کاشف واقعی رادیوم ماری کوری بود که نتیجه ی پشتکار و تلاش شبانه روزی خود این عنصر کمیاب و گران بها را کشف کرد ، ولی سهم شوهرش را در این کشف بزرگ ملحوظ داشت و این اکتشاف مهم به نام زن و شوهرش ثبت شد.
رادیوم عنصری سفید رنگ و شفافی است که قدرت تشعشع رادیواکتیو آن طبق برآورد دقیق 1690 سال باقی می ماند و بعد از این مدت طولانی کاهش میابد .
این عنصر گران بها موارد مصرف بسیاری در پزشکی و صنعت دارد که از جمله مهمترین آن درمان سرطان و بیماری های پوستی و رادیو گرافیکی صنعتی است ،که شرح جزئیات و موارد دیگر آن در این مختصر امکان پذیر نیست . ماری و پیر کوری در سال 1903 به مناسبت این اکتشاف مهم علمی مشترکا به دریافت جایزه نوبل نائل آمدند و پیر کوری به استادی دانشگاه معتبر «سوربون» و عضویت آکادمی علوم فرانسه برگزیده شد .
در این میان ماری کوری طفلی را در شکم داشت بر اثر کار مداوم در آزمایشگاه و تاثیرات رادیو اکتیو آزمایش هایی که انجام می داد از دست داد .
اما برای ماری کوری مصیبت بزرگ تری در راه بود و آن مرگ ناگهانی شوهرش پیر کوری در سال 1906بر اثر تصادف با یک گاری اسبی بود ، گاری اسبی که در یکی از کوچه های پاریس در نزدیکی دانشگاه سوربون پیر کوری را زیر گرفت و این دانشمند بزرگ بر اثر اثابت مغزش به سنگ فرش خیابان آناً در گذشت . ماری کوری در 39 سالگی بیوه شده بود سال بعد به جای شوهرش به استادی دانشگاه سوربون برگذیده شد و در اولین کلاس درس خود در دانشگاه با یک لباس سیاه عزا ظاهر گردید .به مناسبت آغازدرس او مراسمی در دانشگاه سوربون بر پا شده بود که رئیس جمهوری فرانسه هم در آن حضور داشت . رئیس جمهور و اعضای کابینه و کلیه استادانی که در این مراسم حضور داشتند به احترام ماری کوری و شوهر فقیدش لباس سیاه پوشیده بودند .
ماری کوری با اکتشافات مهم و تازه ای که هردو رشته ی فیزیک و شیمی به خصوص در زمینه ی استفاده از رادیوم در فیزیک و درمان بیماری ها به عمل آورد در سال 1911 برای دومین بار به دریافت جایزه ی نوبل در هردو رشته ی فیزیک و شیمی نائل آمد و این تنها موردی است که جایزه ی نوبل سه بار به یک نفر تعلق گرفته است . ماری کوری همچنان به تحقیقات خود ادامه داد و تنها دخترش ایرن و دامادش فردریک ژولیو کوری نیز در کنار او به موفقیت های علمی بزرگی دست یافت ماری کوری در سال 1934تحت تاثیر تشعشعات رادیوآکتیو که ضمن آزمایشهای علمی بر او وارد آمده بود به بیماری سرطان در گذشت
نظرات شما عزیزان:
نوشته شده توسط شفا | لينک ثابت |جمعه 25 آذر 1390برچسب:,